Napelem daruzás
2021-10-22
Készház építése darus autóval
2022-04-19

Ma megérkezett az okos wc a ceglédi Vörösmarty térre!

A 21. század világában egyre több területen törekszünk az automatizmusra, arra, hogy a kényelmi funkciókat növeljük. Körülvesznek minket az „okos” eszközök: okos a telefonunk, okos a TV a nappalinkban, okos óra a karunkon, mára már egy új  autóban, kamionban is komoly szoftverek segítenek bennünket.  Azt bizonyára kevesen sejtették, hogy azért még vannak olyan területek is, amelyeket ultramoderné lehet  tenni. Ilyen az okos WC! A napokban  a Darus Autó Cegléden kapott feladatot,  ahol egy illemhelyet kellett nagy precizitással a helyére daruzni.

A testület idén nyáron döntött arról, hogy kültéri, úgynevezett automata okos illemhelyet alakítanak ki a Vörösmarty téren.  Az illemhely több mint 35 millió forintból valósulhat meg.A lakosság részéről számos igény érkezett, hogy szükséges lenne a területen egy nyilvános illemhelyet kialakítani. A létesítmény várhatóan jövő héttől üzemel majd.

Az öntisztító illemhely előszerelt állapotban került a helyszínre, ott már csak a végszerelést kellett elvégezni. A két különálló helység egyikét mozgáskorlátozottak is igénybe tudják venni és pelenkázó asztallal is ellátott.

Egy okos illemhely mitől lehet okos? Az alábbi funkciókkal rendelkezhet:

Először is a wc automatikusan, érintés nélkül öblít. Érzékeli, mikor a használat befejeződött, felkeltünk az ülőkéről és azonnal aktiválja az öblítést. Beépített szenzorral is rendelkezhetnek, melynek segítségével automatikusan felnyílik a fedél, amikor mozgást érzékel. A fedél soft close kialakításának köszönhetően lassan és zajmentesen záródik. Az előmelegítés funkciója pedig folyamatos hőfokon tartja az ülőkét. A higiéniai szempontokat maximálisan kielégítő vízsugaras tisztítás megelőzi a fertőzés kialakulását.

A vízszámlán is azonnal meglátszik, ha okos wc-re váltunk, ugyanis ez a típusú a wc csak annyi vizet használ az öblítéshez, ami feltétlen szükséges, ennek köszönhetően nem fogyasztunk feleslegesen, és környezettudatosak maradhatunk.